torsdag den 19. december 2013

19. dec: Chokoladeæbler på pind




Nu har jeg efterhånden fået en hel del søde sager her i december, så der må lidt sundere og friskere alternativer på banen. Jeg spiser generelt meget frugt og det kan også sagtens gøres lidt julet. Men de kan selvfølgelig også spises på andre tidspunkter af året, som slik eller bare en hyggelig lille snack :)

Her er æblerne sat på pinde, så det bliver lidt anderledes og sjovt at spise de sunde frugter, og så gjort søde og julede med chokolade og nødder/kokos. Æblerne kan selvfølgelig byttes ud med andre frugter, som pære, banan og mango, men skal så bare spise meget kort efter de er lavet, så frugterne ikke bliver brune. Æbler kan pensles med citronsaft, så holder de lidt længere end ellers. Hvis du lægger dem i en frostpose i køleskab, så kan de holde i minimum 24 timer uden at blive brune - hvis de altså ikke bliver spist inden da ;)
Brug en allergivenlig chokolade, så er de både uden mælk, æg og glutenfri.


chokolade æble sundt slik


Chokoladeæbler på pind

8stk

1 æble
citronsaft
30-50g mørk chokolade uden mælk
hakkede nødder - jeg har brugt pecannødder og ristede hasselnødder
kokosmel
8 små træspyd/pinde

Skær æblet i både og fjern kernehuset - 8 stk. Pensl dem med citronsaft, så holder de lidt længere end ellers. Lad æblerne tørre en lille smule og sæt dem på pinde. Smelt chokoladen i en skål over vandbad og dyb æblestykkerne i, så halvdelen af æblet er dækket af chokolade. Rul herefter æblet i enten de hakkede nødder eller kokosmel og læg dem på et stykke bagepapir til chokoladen er størknet og så er de klar til at blive spist.



chokolade æble uden mælk sundt slik


Ingen kommentarer:

Send en kommentar