I dag er det luciadag og så hører der jo luciaboller til! Jeg skal ikke se luciaoptog i år, men tager på arbejde med en luciabolle og glæder mig til lørdag, hvor vi skal holde fødselsdag for min farmor :) Luciaboller er nemlig et rigtig hyggebrød, bagt af en sød dej, med både sukker, smør, mælk og mange gange også æg. Jeg har derfor lavet en opskrift til de små gule brød som er uden brug af mælk og æg, og i stedet bagt på Nutana plantemargarine og mandel- og rismælk.
Ha' en god dag :)
Luciaboller
14 stk3dl mandelmælk
2dl rismælk
65g nutana plantemargarine
1/2 tsk safrantråde
25g gær
2 dl soyayoghurt naturel
1/2tsk salt
100g sukker
900 hvedemel
lidt rosiner
Hæld både mandel- og rismælk i en gryde og varm den op sammen med Nutana. Tilsæt safrantrådene og afkøl mælkenblandingen til den er lillefingervarm. Smuldr gæren i blandingen og rør det jævnt sammen med soyayoghurt, salt og sukker. Rør hvedemelet i dejen lidt ad gangen, til den bliver smidig i konsistensen. Ælt dejen er par minutter. Sæt dejen tildækket til hævning i 30min.
Del dejen i 14 dele rul dem til pølser og form dem til S'er. Lad bollerne efterhæve på en bageplade med bagepapir i 20min. Pensl bollerne med rismælk og sæt rosiner i hver bue.
Bag bollerne i 8-10min ved 225grader, til de er gyldne og gennembagt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar