torsdag den 3. oktober 2013

Muffins med pære og mandler - mælkefri

En lille hyggelig muffin som blev til pga. en portion af overmodne pærer, som ellers havde ramt skraldespanden... Jeg gør virkelig alt for at undgå madspild! Så når det handler om frugt, resulterer det ofte i kager, som enten jeg eller kæresten tager med på arbejde, hvor andre end os bliver glad for lidt til den søde tand, eller til kaffen, som det endte med i dag hvor jeg fik besøg af en god veninde :)

muffin pære uden mælk mandler

muffin pære uden mælk

Muffins med pære og mandler

10-14stk alt efter formens størrelse

100g smuttede mandler
4spsk flormelis
200g rørsukker
100g flydende plantemargarine - se evt. mit indlæg om plantemargarine..
250g hvedemel
2 æg
2tsk bagepulver

200g modne pærer uden skrald og kernehuse
2dl vand
8spsk sukker
1spsk citronsaft
kornene af 1/2 stang vanilje


Hak mandlerne meget fint - hvis du har en foodprocessor eller blender, er denne velegnet. Bland mandlerne med flormelis, rørsukker og plantemargarine. Tilsæt herefter æggene. Bland hvedemel med bagepulver og rør det i dejen lidt af gangen.

Skær pærerne i små stykker og bland med vand, sukker og citronsaft i en gryde. Lad blandingen koge et par minutter. Lad herefter pærerne hvile i lagen et par minutter, inden lagen hældes fra. Bland pærerne med vanilje kornene og vend dem i dejen.

Fordel nu dejen i muffinsforme og bag dem midt i ovnen i ca. 18min (afhænger af formens størrelse, så hold øje) ved 200grader.
Tjek om muffins'ne er færdige ved at stikke i dem med en strikkepind eller lignende.

Drys de færdig bagte muffins med flormelis og server med en kop god kaffe :)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar