mandag den 21. oktober 2013

Broccolisalat med butternutsquash, hasselnødder og frisk mynte

Jeg elsker at rejse - og denne gang var ingen undtagelse! Har haft en fantastisk tur med M og vi har virkelig bare nydt at være sammen - var lige sådan en ferie vi trængte til :)

Vi besøgte en aften en cubansk restaurant og fik på denne ene aften en oplevelse, som vi aldrig glemmer. Tjeneren var enormt underholdende og med på en god joke fra start, maden var helt fantastisk og så anderledes end hvad vi før har smagt og stedet sin egen lille cubanske oase, meget hyggeligt og gav mig næsten følelsen af at være en del af en familie.
Vi blev selvfølgelig nødt til at gå tilbage den sidste aften inden vi rejste hjem og blev her mødt af samme tjener, som både huskede os og hvad vi bestilte ved vores tidligere besøg. Jeg har sidenhen fundet opskrifter på de retter vi fik og bliver simplethen nød til at prøve at lave det selv herhjemme ;)



Men lige så meget som vi holder af at være ude i store verden, så glæder vi os ofte til at komme hjem når vi på hjemrejsedagen er ved at pakke sammen. Denne gang savnede vi mest af alt at stå sammen i køkkenet og selv lave lige den mad vi havde lyst til. Jeg har på ferien fået en masse inspiration, ikke bare cubansk, men meget andet, som jeg glæder mig til at prøve det af og dele det med jer :) Særligt påvirket af hallowen, som amerikanerne allerede er ved at pynte op til, så er jeg gået i græskar-mode og tænker græskar ind i alt for tiden.

Mine elskede forældre var så søde at overraske os i lufthavnen og køre os hjem - så dagen i går stod på hygge med familien og en konstant kamp med mig selv, om ikke at overgive mig til mit overhængende jetlag. Så jeg begav mig meget træt en tur i Føtex og så hjem i køkkenet og hygge - resultatet blev denne broccolisalat med butternutsquash, mynte og hasselnødder, som er lige skøn alene til frokost med et godt stykke brød, som den er som tilbehør til aftensmaden.


broccoli salat butternutsquash mælkefri


Broccolisalat med butternutsquash, hasselnødder og mynte

250 g butternutsquash - uden kernehus og skrald
1/4 dl olivenolie
salt og peber

1 lille hoved broccoli - ca. 175g
50g hasselnødder
1 håndfuld frisk mynteblade

2dl soyayoghurt
1 spsk finthakket skalotteløg
4 spsk olivenolie
1 spsk rørsukker
saft og skal af 1/2 økologisk citron
salt og peber

Rens butternutsquashen for kerner og skrald, således at du har 250g rent 'kød' tilbage. Skær 'køddet' i små stykker og vend det med olivenolie og salt og peber. Spred stykkerne ud på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 150 grader i 10-15min, så det bliver mere mørt, men stadig har bid - lad græskarret køle af.
Skyl i mellemtiden broccoli, del den i små buketter og blanchér dem i let saltet vand. Hæld buketterne i et dørslag og lad dem køle af.
Rist hasselnødderne på en tør pande og hak dem groft. Skyl myntebladene, og tør dem inden de hakkes groft.
Bland nødder og mynte, med soyayoghurt, skalotteløg, olivenolie, rørsukker og citron (både saft og skal). Smag det hele til med salt og peber.
Vend broccoli buketterne og den bagte butternutsquash med dressingen.

Velbekomme!
broccoli salat butternutsquash

Ingen kommentarer:

Send en kommentar