mandag den 30. september 2013

Skønne Scones uden mælk

Det har været en dejlig solrig weekend i selskab med både gode venner og familie, gensyn med en veninde jeg ikke har set længe, og fart over feltet med go-kart konkurrence og sightseeing i vores egen del af København - det hele afsluttet og toppet med weekendens snart obligatoriske hjemmebag - denne gang scones med chokolade :)

scones med chokolade

scones med chokolade



Hvad behøver man overhovedet at sige om scones? De er små, de er lækre og søde, de smager fantastisk - man kan kun elske dem... Jeg elsker dem i hvert fald! Men på en mælkefri diæt er det helt umuligt at købe en scone i en butik, da hovedingrediensen i scones er smør...
Scones er nærmere kage end en bolle, da brødet er sødet, dog ikke så meget som wienerbrød, og ofte bages de med rosiner, chokolade, dadler eller serveres bare drysset med perlesukker og smurt med smør.

For at kunne nyde denne lille lækre sag, har jeg længe forsøgt at finde den helt rigtige opskrift, så den fik den helt rigtige konsistens og smag, uden brug af mælkeprodukter. Nu er det endelig lykkedes og her har du opskriften med chokolade (som kan udelades eller erstattes med rosiner) :)



Scones med chokolade

8-10 stk

325 g hvedemel
100g sukker
1 tsk bagepulver
1/4 tsk natron
1/2 tsk salt
120g kold mælkefri plantemargarine
75g mørk mælkefri chokolade
1,25 dl soyayoghurt naturel
1 æg

Tænd ovnen på 200 grader.
Mix hvedemel, sukker, bagepulver og natron i en skål. Bland plantemargarinen i melblandingen med fingrene, til konsistensen er som groft mel. Bland herefter chokoladen i.
Pisk ægget i soyayoghurten med en gaffel i en skål for sig, inden du blander dette i dejen. Saml dejen til en kugle med hænderne.
Fordel dejen i klumper/boller på en bageplade med bagepapir og bag scones'ne midt i ovnen i ca. 15 min.
Spis scones'ne som de er, med lidt syltetøj/marmelade eller smurt med plantemargarine :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar