fredag den 13. september 2013

Klatkageboller med græskarkerner og ruggryn

Jeg elsker at have hjemmebagt brød i fryseren! Det er altid skønt lige at have en bolle til frokost eller en lille snack om eftermiddagen med en skive god gedeost :)

Disse boller som er efter en hjemmebikset opskrift, ligner mest af alt klatkager når dejen rammer bagepladen, men det smager fantastisk og er perfekte til en sandwich!



Klatkageboller med græskarkerner og ruggryn

15-20stk.

50g gær
5dl vand og 5dl havremælk - skal være lunkent når blandet
2tsk salt
1spsk honning
100g ruggryn
4dl græskarkerner
400g fuldkornshvedemel (italiensk)
350g hvedemel

Opløs gæren i væsken og tilsæt salt, honning, ruggryn og græskarkerner. Rør herefter melet i og rør godt så dejen bliver luftig. Dejen er stadig meget blød og vandet.
Stil dejen til hævning et lunt sted i 1-2 timer.


Med to skeer afsættes dejen i klatter på en bageplade med bagepapir. Sæt bollerne i midten af en forvarmet ovn på 200grader og bag dem i 25-30 min afhængig af din ovn - hold øje!
Afkøl boller på en rist - et voilá!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar