fredag den 27. september 2013

Mælkefri müsliboller med banan, rosin og valnødder

Hjemmebagte boller er bare hyggeligt, müsliboller er bare lidt mere hyggeligt til morgen og med banan bliver det næste som en kage - det er næsten et kinderæg!

müsliboller med banan

Mælkefri müsliboller med banan, rosin og nødder

20 stk

2,5dl soyamælk
50g gær
1 spsk flydende blomsterhonning
2 tsk salt
75g valnødder, så finthakket at det nærmest er malet til mel
2 modne bananer
2,5dl soyayoghurt
75g rosiner
50g hirseflager
100g ruggryn
575g hvedemel

Opløs gæren i soyamælken. Tilsæt honning og salt. Mos bananerne, enten ved håndkraft eller i en blender og bland dem med soyayoghurten. Bland banan/yoghurt mosen, rosiner, hirseflager, ruggryn i dejen.
Bland melet i lidt af gange og ælt dejen godt igennem. Dejen skal være sammenhængende, men stadig lidt klistret.
Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted - gerne et 2-3 timer.

Dyb en spiseske i en kop med vand og fordel på den måde bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket i yderligere 20-30min mens ovnen bliver varm. Drys med hvedemel eller ruggryn og bag bollerne i midten af ovnen i ca. 20min ved 200 grader.

Skal bollerne blive ekstra hyggelige, så skift rosiner ud med mørk chokolade :)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar