søndag den 16. marts 2014

Græskarkage med pecannød

Det har været en skøn weekend, som startede fredag aften med manden i mit liv, en god film og lidt til den søde tand :)
Hele lørdag blev tilbragt i sommerhus på sydsjælland med 3 gode veninder og tidligere kollegaer, lækker mad, masser af tøsesnak og en frisk gåtur ved vandet i det fantastisk flotte, men lettere blæsende vejr. Virkelig nydelse og afslapning! Vi startede for noget tid siden en madklub, hvor vi ses nogle gange om året og laver mad sammen, og i bund og grund bare får snakket! De har resulteret i mange hyggelige aftenerne, både hjemme hos hinanden, men også med en grill på stranden og i går på udflugt til sommerhuset - en udflugt som uden tvivl vil blive gentaget.





I dag har jeg rigtig haft tid til at hygge mig i køkkenet - aftenen står på risotto med græskar, men det græskar jeg fik købt, er noget større, end hvad der skal bruges til risottoen, så hvad bedre end at bruge det overskydende græskar til en kage? Det er jo søndag ;)
Har du ikke lige et græskar liggende, eller skal det gå lidt hurtigt at bage kagen, kan du være heldig at finde pureret græskar færdigt i supermarkedet.
Hav en dejlig søndag :)


græskar kage uden mælk pecannød laktosefri

græskar kage uden mælk laktosefri pecannød


Græskarkage med pecannød


ca. 250g pureret græskar
1 tsk stødt kanel
10 g god plantemargarine

2 æg
1,5 dl rørsukker
2 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker

25 g hakkede pecannødder
pecannødder til pynt
1 tsk rørsukker

Jeg brugte butternutsquash til denne opskrift - skær skrald og kernehus fra det rene græskarkød. Skær græskarkødet i terninger og kog det i lidt let saltet vand til det er mørt. Hæld vandet fra og purér græskaret med en stavblender. Bland kanel og plantemargarine i græskaret og lad det køle af.

Pisk æg og rørsukker hvidt og luftigt. Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en skål og vend det i æggemassen.
Fór eller smør en springform og fordel 1/3 af dejen i bunden. Bland nu græskarret i resten af dejen, sammen med de hakkede pecannødder. Hæld dejen i formen. Pynt toppen af kagen med pecannødder, og drys 1 tsk rørsukker over kagen.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200grader i ca. 40min.
Lad kagen køle af og server den med mælkefri flødeskum eller mælkefri vaniljeis.


græskar kage uden mælk laktosefri pecannød


Ingen kommentarer:

Send en kommentar