Spis dem til eftermiddagskaffen eller læg dem i madpakken som hygge til ungernes skovtur :)
Snegle med solbær og perlesukker
ca. 16 stk1,5dl havremælk
25g god plantemargarine - tjek at den er uden mælkebestanddele
1dl vanilje soyayoghurt
50g gær
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 stort æg
500g hvedemel
solbærsyltetøj
perlesukker til pynt
Varm havremælken i en gryde og smelt plantemargarinen heri. Lad blandingen afkøle til fingervarmt. Hæld youghurten i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt, æg og mælkeblandingen. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen, til denne er glat og smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
Ælt dejen igennem på et meldrysset bord og rul den ud i et kvadrat på ca. 40x30cm. Smør et tyndt lag af syltetøj på dejen og rul den sammen som en roulade og skær den i 1,5-2cm tykke skiver. Læg sneglene på en bageplade med bagepapir, put snipperne af dejen på undersiden af sneglen og lad dem hæve i 30 min. Drys med perlesukker og bag herefter sneglene ved 175 grader i 15-20 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar