Mælkefri müsliboller med banan, rosin og nødder
20 stk2,5dl soyamælk
50g gær
1 spsk flydende blomsterhonning
2 tsk salt
75g valnødder, så finthakket at det nærmest er malet til mel
2 modne bananer
2,5dl soyayoghurt
75g rosiner
50g hirseflager
100g ruggryn
575g hvedemel
Opløs gæren i soyamælken. Tilsæt honning og salt. Mos bananerne, enten ved håndkraft eller i en blender og bland dem med soyayoghurten. Bland banan/yoghurt mosen, rosiner, hirseflager, ruggryn i dejen.
Bland melet i lidt af gange og ælt dejen godt igennem. Dejen skal være sammenhængende, men stadig lidt klistret.
Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted - gerne et 2-3 timer.
Dyb en spiseske i en kop med vand og fordel på den måde bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket i yderligere 20-30min mens ovnen bliver varm. Drys med hvedemel eller ruggryn og bag bollerne i midten af ovnen i ca. 20min ved 200 grader.
Skal bollerne blive ekstra hyggelige, så skift rosiner ud med mørk chokolade :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar