Her får du et par opskrifter på lækre små balinesiske retter - som selvfølgelig er mælkefrie - skriv endelig en kommentar hvis du kaster dig ud i projektet, jeg vil meget gerne høre hvad du synes om det :)
Bergedel Jagung - corn fritter
2 portioner
2 kopper majs
1 kop kokosnødde olie
2 små æg
3 fed hvidløg
1/2 tsk muskatnød
1/2 frisk rød chili
1/2 tsk rejepasta (kan købes hos asiatiske købmænd)
salt og peber
Majsene hakkes. Hvidløg, muskatnød, chili og rejepasta mixes i en morter til en pasta, som blandes med de hakkede majs og æg.
'Dejen' samles til små fritter med en spiseske og friture steges i kokosnøddeolien til de er gyldent brune.
Bergedel Jagung anvendes på Bali som en forret, men kan også serveres med ris, og gøre det ud for et større måltid.
Sate Lilit Ikan - grillet hakket tun med balinesisk spicy sauce og frisk revet kokos
10 stk
250g finthakket frisk tun
1 spsk palme sukker (kan købes hos asiatiske købmænd)
10 stk bambuspinde eller citrongræs sticks (dem som er anvendt på billedet)
2 spsk kokosmel
limesaft
Spice pasta:
1 frisk rød chili
3 skalotteløg
3 fed hvidløg
knivspids muskatnød
1 cm gurkemeje rod (evt. kan stødt gurkemeje anvendes)
1 cm frisk ingefær
knivspids rejepasta
salt og peber
(samt 1cm 'white urmeric' rod, som det ikke er lykkedes mig at finde at hvad er eller overhovedet få det i Danmark - hvis du ved hvad det er, må du meget gerne skrive det i en kommentar - det vil jeg blive glad for)
Ingredienserne til spice pastaen mixes til en fin pasta i en morter. tilsæt palme sukkeret. Herefter tilsættes den finthakkede tun og kokosmel, samt lidt limesaft - mix grundigt.
Form dejen til 'sate' omkring sticks'ene og grill dem ved høj varme til de er gyldent brune.
Sate sticks kan også laves med kylling eller svinekød og serveres med peanutbuttersauce - smager himmelsk. Sate sticks spiser man på Bali ved ceremonier såsom brylluper.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar