Naturli' har lavet en økologisk koldskål på soyamælk med citron og vanilje, som jeg synes er rigtig god og spiser i stedet for at lave koldskål fra bunden. Til gengæld synes jeg bedst om hjemmebagte kammerjunker. Her får du min opskrift på kammerjunker med vanilje og citronskal.
Kammerjunker med vanilje og citronskal
giver mellem 90 og 120 kammerjunker alt efter størrelsen250g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 spsk vaniljesukker
125g plantemargarine - tjek at den er uden mælkebestanddele
75g sukker
revet skal af 1/4-1/2 økologisk citron
1 stort æg
Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en skål. Smuldre plantermargarinen i og ælt det sammen med fingrene, til det er løst som rasp. Rør sukker og revet citron skal i dejen. Tilsæt ægget og saml dejen. Rul herefter dejen til stænger, som skæres i mange små stykker. Hvert lille stykke rulles sammen til en kugle, lægges på en bageplade med bagepapir og trykkes flad. Her får du en ide om hvor store kammerjunkerne bliver og kan justere størrelsen på kuglerne.
Kammerjunkerne bages i en forvarmet ovn ved 200grader i midten af ovnen til de er gyldent brune - tager ca. 10 min.
Det ser super lækkert ud, flotte billeder og farver. Det skal helt sikkert prøves :D
SvarSletTak Marianne :) Du må endelig skrive hvad du synes om dem, hvis du kaster dig ud i det.
SletSom en lille bonus info, kan jeg sige at de også er ret gode i soyayoghurt ;)