Selvom der ikke var meget tid til hygge hjemme med M, så var der tid til en 'weekendens mælkefri', som kommer her på en sen mandag aften.
Denne gang ikke en så sød version af slagsen, men dog stadig hyggemad. Da jeg er ret stor fan af hjemmebagt brød, blev jeg for længe siden nødt til at kaste mig ud i majsbrød. Jeg startede med en opskrift fra Lone Kjærs bog 'Politikkens bog om brød', og blev ret bidt af det. Jeg har nu bagt majsbrød flere gange og nu lavet min egen version, som er den måde jeg bedst kan lide det.
Majsbrød er helt anderledes end almindeligt brød - det er halvt kage agtigt, halvt madbrød og med en så anderledes smag, som jeg ikke har smagt i noget andet. Jeg kan kun anbefale at prøve det :) og så kan det jo bruges til meget - som hyggemad med lidt AMA plante på (kender du ikke AMA plante, så læs evt. mere her), lunet som kage eller som tilbehør til mexikansk mad.
Majsbrød
220g fuldkornsmajsmel90g hvedemel
2 spsk sukker
1 tsk salt
3 tsk bagepulver
1 dl rapsolie
2 æg
3dl soyayoghurt naturel
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og alle de våde ingredienser i en anden. Rør de våde ingredienser i de tørre, og bland godt, så der ikke er klumper i dejen.
Hæld dejen i en springform foret med bagepapir og bag majsbrødet i en forvarmet ovn ved 225 grader i 25min. Lad brødet afkøle på en rist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar