Men til en helt anden og meget dansk ting. Jeg ved ikke hvad det er med boller i karry, men det er en af mine absolutte efterår/vinter livretter. Varmt, mættende, lidt stærkt, hyggeligt og så super flot i farverne!
Opskriften her er fra et af mine utallige udklip fra magasiner, som er samlet i en mappe - alle enten favoritter eller på to-do-listen.
Jeg har ændret minimalt i opskriften, for at kødbollerne blev uden mælk, så er jeg fan af ruggryn, så har skiftet havregrynene ud med ruggryn. Jeg er særligt vild med denne version, fordi den ikke er så tung, som jeg ellers synes jeg har oplevet, når jeg har fået boller eller kylling i karry.
Velbekomme :)
Boller i karry
4 pers.Kødboller
400g hakket kalv og flæsk, max. 10%
1 tsk salt
1 æg
1 dl ruggryn - her kan du bruge havregryn i stedet
1 dl soyamælk
Friskkværnet sort peber
Karrysauce
2 løg
2 æbler
2 gulerødder
Rapsolie til stegning
2-4 tsk karry
1 spsk hvedemel
Salt og friskkværnet peber
Tilbehør
Ris
Rosiner
2 æbler skåret i tern
frisk koriander
Kødbollerne laves først. Rør farsen sammen af alle ingredienserne. Bring minimum 1 liter vand i kog og form farsen til små boller. Jeg bruger en teske. Læg bollerne i vandet og kog dem i 10 min. Tag dem op på en tallerken og gem kogevandet.
Pil løgene og hak dem. Skræl gulerødder og æbler og skær dem i tern. Svits løg, gulerødder og æbler i rapsolien i en gryde. Tilsæt karry og hvedemel og lad det svitse med et øjeblik. Tilsæt 7dl af kogevandet fra kødbollerne og lad saucen koge i ca. 15 min under låg.
Blend saucen i gryden til den er jævn. Kom kødbollerne i gryden og lad dem koge med i 5 min. Smag det hele til med salt, peber og evt. karry.
Server med ris, rosiner, æbler skåret i stykker og drys med frisk koriander.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar