søndag den 16. februar 2014

Brownies - mælke- og glutenfri

Den anden dag inviterede mine forældre på aftensmad, bare lidt hygge i hverdagen - virkelig dejligt.
I anledningen (og da jeg nu ovenikøbet havde fri) gik jeg en tur i køkkenet for at bage brownies, så vi kunne tage lidt hyggeligt med til aftenen.
Det er længe siden jeg har fået brownies, hvilket virkelig er en skam, for jeg elsker brownies!

brownies uden mælk glutenfri chokolade kage laktosefri


Brownies er virkelig chokolade kagen over alle chokoladekager! Helt igennem fantastisk smag, lækkert svampet, en sprød top og bare chokolade, chokolade, chokolade!
Jeg fik inspiration til opskriften fra Claus Meyers opskrift, men ændrede lidt undervejs - både for at gøre kagen mælke- og glutenfri, men også for at eksperimentere lidt med hvad jeg nu havde i køkkenet. 


brownies glutenfri mælkefri laktosefri chokolade kage

Brownies

12-14stykker

100g valnødder
250g mælkefri og glutenfri chokolade, 70%
135g AMA plante (hvad jeg kan se er denne glutenfri - men tjek for en sikkerhedsskyld hvis du er glutenallergiker)
380g sukker
5 mellemstore æg
65g boghvedemel
1/4 tsk bagepulver (i glutenfri udgave for at gøre brownies glutenfri)
1/4 tsk salt
2 spsk kakaopulver

Forvarm ovnen på 170grader varmluft. 
Hak valnødderne groft og stil dem til side. Hak chokoladen groft og kom den i en skål, sammen med AMA plante. Smelt blandingen over vandbad. Pisk æg og sukker sammen - ikke for luftigt - og rør den smeltede chokolade/AMA blanding i med en dejskraber. Sigt boghvedemel, bagepulver, salt og kakao i og rør godt. Tilsæt nu de hakkede valnødder.
Fordel dejen i en form beklædt med bagepapir. Bag brownies'ne i ovnen i ca. 40min - tjek med en strikkepind. Brownies skal være lidt ubagte i midten, så der skal hænge lidt dej fast på strikkepinden.

1 kommentar:

  1. Hej Elin

    Tusind tak, det er jeg rigtig glad for.
    Jeg har nu tilmeldt bloggen.

    Hav en dejlig dag :)

    Mvh
    Camilla

    SvarSlet