Opskriften her, har jeg fået af min studieveninde Solvej, som kommer fra Fyn og vist nok har fået opskriften af sin bedstemor. Jeg kunne aldrig drømme om at lave brunsviger efter en anden opskrift og dette er virkelig den bedste brunsviger jeg nogensinde har fået!
Den oprindelige opskrift er selvfølgelig med smør og mælk, men jeg har ændret ingredienserne, så man stadig kan nyde brunsvigerens herlige smag, uden mælkeprodukter :)
Tips&Info:
Fyldet er lavet af kagecreme, hvilket er noget som jeg i lang tid gar tænkt at det ikke gik at spise, hvis man skulle holde sig helt fra mælk, men Dr. Oetker's kagecreme (pulver) er uden mælkeprodukter, så hvis du laver den på eks. havremælk i stedet for almindelig mælk, så er der kagecreme alligevel ;)
Man kan selvfølgelig også lave kagecremen helt fra bunden, men i dag må jeg indrømme at jeg sprang over hvor gærdet var lavest - jeg synes også det passer bedst til lige præcis denne kage at bruge en pulverblanding.
Brunsviger alla Solvej
Dej
500g hvedemel
50g sukker
½ tsk salt
50 g blød AMA plante
50 g gær
3 dl lunet havremælk
Fyld
150g blød AMA plante
300g brun farin
1/2 brev Dr. Oetker kagecreme
2dl havremælk
Lun mælken, opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker og mel,
smør.
Ælt dejen godt igennem på køkkenmaskine. Dejen skal være
godt klistret. Drys lidt mel over og stil til hævning et lunt sted.
Mens dejen hæver laves kagecremen som anvist på pakken. Den skal her stå på køl i ca. 1/2 time inden brug, hvilket passer fint med dejens hæve tid. Når kagecremen er klar, røres det bløde smør
sammen med farinen og kagecremen vendes heri.
Rul dejen ud og læg den i en bradepande. Fold kanterne op.
Hæld fyldet ud over kagen og bag den ved 175 grader i ca. 25 min.
Du kan bruge et porcelænsfad i stedet for en bradepande, som jeg har gjort her, men så skal du beregne lidt længere bagetid og holde lidt mere øje med kagen til slut, så den bliver ordentlig bagt uden at få for meget.
Dejen hæver meget og fyldet bliver meget flydende, så kagen skal have lov at køle helt af inden den skæres ud.
Når kagen er kold kan den pyntes med slik, og bliver på den måde en rigtig fødselsdagskage :)
Du kan bruge et porcelænsfad i stedet for en bradepande, som jeg har gjort her, men så skal du beregne lidt længere bagetid og holde lidt mere øje med kagen til slut, så den bliver ordentlig bagt uden at få for meget.
Når kagen er kold kan den pyntes med slik, og bliver på den måde en rigtig fødselsdagskage :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar