Jeg elsker edemamebønner og kan slet ikke holde fingrene fra bønnerne når vi får dem sammen med sushi! Men herhjemme bruger jeg mest edemamebønner i salat, hvor de gør sig godt med lidt soya og lime :)
Edemamebønnesalat med soya-lime dressing
2-3 store håndfulde edemamebønner
1 gulerod
1/2 rød snackpeber
10 gule cherrytomater
1/2 forårsløg
dressing
1,5 spsk soya
2 tsk kokosolie
saften af en halv lime
frisk koriander
Skræl guleroden og riv den groft. Rens og skær snackpeber og forårsløg i tynde fine strimler/skiver. Skyl cherrytomaterne og skær dem i kvarte.
Bland grøntsagerne med edemamebønnerne.
Bland ingredienserne til dressing i en skål og hæld den over salaten. Dressingen er lidt sur (pga. lime) og salt (pga. soya) i sig selv, men dette giver en god smag sammen med bønnerne og de øvrige grøntsager.
Pynt med grofthakket frisk koriander.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar